Modern Bir Mutfak Görünümü İçin: Amerikan Mutfak

26-11-2020 07:13
Modern Bir Mutfak Görünümü İçin: Amerikan Mutfak


Mutfağınızda modern bir görünüm mü arıyorsanız? Tam olarak aradığınız model, film sahnelerinin vazgeçilmez tasarımı Amerikan Mutfakolabilir. Amerikan mutfak olarak bilinen açık mutfak modeli, salon ile mutfağın ortak alanı paylaştığı, herhangi bir duvar veya panel kullanılmayan mutfak tipidir. Genellikle küçük alanlarda tercih edilen bu tip mutfaklar, Amerikan ismini ağır kokulu yemek kültürünün pek yaygın olmadığı Amerikan kültüründen alır. Amerikan mutfak modelleri uygulanacak mekana göre farklılık gösterir. Ada, U ve L olarak üç ayrı kategoride incelenebilir.

Amerikan Mutfak Ada Modelleri

Son zamanların trend mutfak modellerinden olan ada mutfak, mutfak tezgahı algısının biraz dışına çıkarak, mutfak alanının ortasına bir ada gibi konumlandırılmış tezgah, masa ve bar gibi çoklu kullanım yüzeyinden ismini alıyor. Mutfakta bolca vakit geçirenler için oldukça kullanışlı olmasının yanı sıra modern bir görüntü ortaya koyarak son yıllarda bolca görmemize sebep olmuştur. Sadece mutfak olarak görmeyip yapılan tasarımlarla kendinize bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

Amerikan Mutfak L Tipi Örnekleri

Adından da anlaşılacağı üzere mutfağı L gibi saran sıra tezgahlardan oluşan bu model genelde metrekare bakımından küçük alanlarda kullanılıyor. Küçük alanlarda kullanıldığı gibi büyük mutfaklarda da kullanımı mevcuttur. L mutfağın kullanımında dolap seçimi çok önemlidir ve değişik iç düzenlerle küçük olan mutfağınızı oldukça kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Amerikan Mutfak U Tipi Örnekleri

Mutfak alanını U şeklinde 3 duvarı da saran bu mutfak çeşidimiz uzun U ve kısa U olarak büyük veya küçük mutfaklarda da kullanım sağlamaktadır. U tipi mutfakların kullanım olarak diğer mutfaklardan farklı oldukça fazla depolama alanı ve üç taraflı biz tezgaha sahip olmasıdır. Tezgahın büyük ve fazla olması mutfağınızda daha rahat hareket etmenizi veya size yardım etmek için gelen misafirlerinizle hoş vakit geçirmeniz için oldukça uygundur.

Amerikan Mutfak Avantajları

Amerikan mutfağın avantajlarının başında yaşam alanını daha geniş göstermek ve dar alanları fonksiyonel hale getirmek geliyor. Aynı zamanda yemek yaparken ya da mutfakta vakit geçirirken yaşam alanından kopmadan bir bütünlük içinde olmak size ve sevdiklerinize iyi gelecektir. Amerikan mutfağın olmazsa olmazı bar masası, dar alanlar için kurtarıcı bir yemek masası görevi görmekle beraber, daha geniş alanlarda dekoratif veya tamamlayıcı olarak tercih edilmekte.

Amerikan mutfak evinizde daha samimi bir görüntünün oluşmasını sağlar. Daha sıcak bir atmosfer yaratan Amerikan mutfak için ev dekorasyonunuzu da güçlendirdiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.