Mutfağınızda Aradığınız Doğallık: Ahşap Tezgah

26-11-2020 07:14
Mutfağınızda Aradığınız Doğallık: Ahşap Tezgah


Doğal ahşap dokusunun yarattığı güzel, ve sıcak atmosferi mutfağınıza taşımak istiyorsanız muhtemelen Ahşap tezgah tercih etmelisiniz.
Ahşap, diğer malzemelere göre birçok ekolojik avantaj sunan tamamen doğal bir hammaddedir. Gerçek ahşap tezgahlar ve masif ahşap tezgahlar hoş sadelikleri ve kişisel görünümleriyle etkileyicidir. Ancak, hangi formda olursa olsun, ahşap tezgahlar çok yönlüdür ve mutfağınıza rahat ve sade bir atmosfer verir.

Gerçek Ahşap ve Masif Ahşap

Masif Ahşap Tezgah:

Mutfak tezgahı sadece gibidir katı tutarlı bu sonuçla meşe, kayın ya da ceviz ahşap gibi ahşap belirtilen türünden ise dönmesini tamamen katı ahşap bulunmaktadır. Masif ahşap tezgahlar genellikle çubuklara yapıştırılmış tek tek masif ahşap elemanlardan oluşur. Masif ahşaba popüler bir alternatif, gerçek ahşap kaplama veya ahşap reprodüksiyonlardan yapılmış bir yüzeye sahip tezgahlardır.

Gerçek Ahşaptan Yapılmış Tezgah:

"Gerçek ahşap" terimi genellikle ahşap tezgahları Laminanttan yapılmış ahşap kopyalardan ayırmak için kullanılır. Gerçek bir ahşap tezgahın masif ahşaptan yapılması gerekmez . Gerçek ahşap kaplama ile rafine edilmiş , yani akçaağaç ağacından yapılmış ince bir ahşap tabakası olan ahşap bir taşıyıcı levhadan oluşur . Kaplamalı tezgahlar masif ahşap tezgahlardan daha hafif ve daha ucuzdur.

GERÇEK AHŞAP VEYA KOPYA?

Gerçek ahşap tezgahlar ve sadece ahşap görünümlü tezgahlar arasındaki farkı ilk bakışta görmek zor olabilir. Ancak daha yakından incelendiğinde, yüzey özelliklerinde farklılık gösterdikleri anlaşılmaktadır. Laminant ahşap dekorlu bir mutfak tezgahı, son derece eşit bir yüzeye sahiptir. Gerçek ahşapta olduğu gibi kopyada gözenek veya düzensizlik yoktur. Doğal görünümün yanı sıra doğal ürünün sıcak ve hoş hissi de eksiktir.

GERÇEK AHŞAP TEZGAHLAR VE MASİF AHŞAP TEZGAHLAR: AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI

Ahşap, birçok ekolojik avantaja sahip doğal ve yenilenebilir bir hammaddedir. Gerçek ahşap tezgahlar ve masif ahşap tezgahlar birçok şekilde kullanılabilir. Farklı kahverengi tonlarının geniş seçimi nedeniyle, ahşap mutfak tezgahları her mutfak iç mekanı için uygundur. Ayrıca, her tezgah benzersizdir ve kendi hikayesini anlatır. Masif ahşap tezgahlar özellikle kır mutfakları veya aile mutfakları arasında popülerdir .

Ahşap tezgahlar masif veya kaplama ile kaplanmış olsun özellikle suya karşı hassastır . Malzeme "higroskopik" dir, yani su ve hava nemini emme özelliğine sahiptir. Sonuç olarak, nem yayıldığında ahşap genişler ve tekrar daralır. Tezgah eğilebilir veya şişebilir.

Ayrıca doğal hammadde ahşabının kesilmeye, çizilmeye ve darbelere karşı dayanıklı olmadığını unutmayın. Ahşap Tezgah üzerinde büyük miktarda ısıdan da kaçınılmalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.