Mutfak Dolabı

26-11-2020 07:14
Mutfak Dolabı


Mutfaklar yemek yaptığımız, yediğimiz içtiğimiz ve sevdiklerimize sofralar hazırladığımız, dolayısıyla gün içerisinde en sık ziyaret ettiğimiz alanlardır. Mutfağımızda kendimizi iyi ve özgür hissetmek isteriz. Bunun için de mutfağın tertipli, malzemelerinse kolay ulaşılabilir olması önem taşır tabaklar, tencereler, bardaklar gibi pek çok eşyanın muhafazasını sağlayan dolapların mümkün olduğunca çok sayıda ve uygun genişlikte olması ise herkesin öncelikli talepleri arasında yer alır.

Dolaplar arasında çeşitlilik sağlayan ana unsur kullanılan malzemelerdir. Mutfak dolaplarının genelinde ana gövde ve ara bölmelerde MDF gibi genellikle kalın malzemeler kullanılmaktadır. Ancak görsel olarak asıl çeşitliliği sağlayan, kapak materyali ve aksesuarlardır. Bu anlamda Mat Lake, Parlak Lake, Masif ahşap, Membran, Mdf, doğal Ahşap kaplama gibi farklı malzeme seçeneklerinin kullanıldığı kapakların her biri farklı bir görsel etki yaratmaktadır.

Mutfak dolabıçeşitleri için çok sayıda alternatif malzeme kullanımı mevcuttur. Ancak kalite açısından membran yerine MDF veya Masif malzemenin kullanıldığı dolaplar ön plana çıkmaktadır. MDF üzerine doğal kaplama, lake kaplama gibi işlemler uygulanarak kalitenin yanına estetik unsurlar da kolayca eklenebilmektedir. Ayrıca masif dolapların mekana kattığı otantik havadan hoşlanıyorsanız bu tür ürünleri tercih edebilirsiniz.

Bir mutfak dolabı seçmek sadece pratiklikle ilgili değildir. Mutfak dolapları mutfağınızın en büyük bölümünü işgal eder ve bu nedenle görünümü belirler. İstediğiniz atmosferi ve mutfak stilini oluşturmak için sayısız malzeme, renk ve tutamak arasından seçim yapabilirsiniz. Örneğin, akla gelebilecek tüm renkleri ve baskıları mümkün kılan özel mutfak dolapları folyoları vardır. Ayrıca, bu folyo dolapları ekstra dayanıklı ve ucuzdur veya ucuz mutfak dolapları ararken ideal bir seçimdir. Mutfaktaki tonu renk ve malzeme ile ayarlarsınız. Örneğin, parlak beyaz mutfak dolabı şık ve modern bir görünüm sağlarken, sıcak, ahşap dolaplar rahat ve kırsal bir his sağlar.

Mutfak Dolapları Çeşitleri

Farklı mutfak dolapları vardır. En yaygın olanları taban dolapları, duvar üniteleri, yüksek mutfak dolapları, ayrı mutfak dolapları ve eczane dolaplarıdır. Mutfaklar, bir tip dolaptan, örneğin alt dolaplardan oluşabilir, ancak birkaç dolap tipinin bir kombinasyonu da olabilir. Sizde mutfak dolapları çeşitleri arasında mutfağınız için en uygun kombinasyonu seçerek evinizin en özel köşesini daha güzel hale getirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.