Mutfak Tezgahında Sağlam Tercih: Granit

26-11-2020 07:16


Granit Tezgah

Özellikle granit sık kullanılan bir tezgah malzemesidir çünkü çok sert ve özellikle dayanıklı bir taştır. Kuvars, feldispat ve mika gibi mineraller, her granit taşı kendine özgü bir görünüm kazandırır. Doğal olarak oluşturulan yapısal desenler granit tezgah yüzeyinde ortaya çıkar. Derin kaya çok çeşitli renklerde mevcuttur. Her granit tezgah benzersizdir.

Granit Özellikleri

Hazır mutfakta granit bir tezgah kurulmadan önce malzeme çok yol kat eder. Doğal taş, dünya yüzeyinin iki kilometre altında sıvı magma halinde bulunur ve yüzeye çıkarken katılaşır. Granit bu nedenle magmatik kayalardan biridir.

Ancak granit sadece eski değil, aynı zamanda çok sert bir kayadır. Malzemenin ev mutfağı için bu kadar uygun olmasının nedeni budur. Mermer ve kireçtaşının gibi yumuşak taşlardan farklı olarak, granit tezgahlarda, çentikler veya çizikler konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Granit çizilmeye ve kesilmeye karşı dayanıklı ve tat tutmaz. Sıcak tencere ve tavalar gibi zarar verebilme ihtimali yüksek malzemelere karşı bile ısıya dayanıklı taş yüzeyi sayesinde hızlı bir şekilde hasara neden olmaz. Granit plakalar kireç içermediğinden, asitlere ve yağlara karşı oldukça dayanıklıdır hiçbir şekilde tat veya leke tutmaz. Her doğal taş gibi granit de düzenli bakıma ihtiyaç duyar.

Granit için renk çeşitliliği mavimsi, griden sarıya kadar değişir, bu nedenle granit tezgahları birçok farklı mutfak tasarımı ve planlaması için uygundur. Modern tasarım mutfak veya kır evi mutfağı olsun, doğal taş neredeyse her mutfak tasarımıyla uyumludur.

Yüzeyin işlenmesi granit tezgahlar için de önemlidir. Granit tezgah her zaman cilalı olarak tedarik edilebilir. Böylece doğal taş daima parlak bir yüzeye sahiptir ve bu nedenle özellikle asil görünmektedir. Mat kaplamalı tezgahlar, parlak mutfak cephelerine sahip mutfaklarda heyecan verici görünüm yakalamak için özellikle uygundur. Düzgün, parlak granitlerin, düzgün yüzey özellikleri nedeniyle mat yüzeylerden daha kolay temizlendiğine dikkat edilmelidir.

Granit tezgahlar dayanıklı ve uzun ömürlüdürler ve evlerin emlak değerini de arttırabilirler. Sizde evinizin mutfağında sağlam bir yapı, eşsiz bir görüntü istiyorsanız granit tezgah sizin için doğru tercih olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.