Mutfakta Asillik İsteyenlere: Mermer Tezgah

26-11-2020 07:15
Mutfakta Asillik İsteyenlere: Mermer Tezgah


Mutfak tezgahlarında yaygın olarak kullanılan bir diğer doğal taş mermerdir. Mermerin en önemli özelliği üzerindeki desenlerin farklılık göstermesi ve dolayısıyla her bir mermer tezgahın eşsiz olmasıdır. En pahalı malzemelerin başında gelen mermer, hem fiyatından ötürü hem de lekelenme ve çizilmeye karşı çok da dayanıklı olmaması nedeniyle yoğun kullanılan mutfaklar için çok da ideal görünmese de, özellikle lüks ve gösterişli mutfaklar için geçmişten bugüne en vazgeçilmez malzemelerin başında geliyor.

Mermer Tezgah

Asil bir taş olan mermeri kim mutfağında düşünüyorsa, genellikle İtalyan Carrara'dan gelen kusursuz beyaz doğal taşı kafasında canlandırıyordur. Çünkü bu dünyanın en ünlü mermer taşlarından birisidir. Merdivenler veya sanatsal binalar olsun veya mutfak için mermer tezgaholsun: mermer, zarafet ve stilin gerekli olduğu yerlerde kullanılır.

MERMER: ASİL DOĞAL TAŞIN KÖKENİ

Mermerin köklerinin dünyanın derinliklerinden geldiğini söyleyebiliriz. Büyük ölçüde aşağıdaki minerallerden oluşan mermer "karbonat kaya” olarak adlandırılır: kalsit, aragonit ve dolomit. Mermer kireçtaşı ile ilişkilidir ve çok benzerdir. Güçlü basınç ve yüksek sıcaklıklar, kireçtaşının yeryüzünde dönüşümüne veya başkalaşımına yol açmış ve mermerin oluşmasına neden olmuştur. Derin kaya çok çeşitli renklerde çıkarılır. Çok sayıda renk mümkündür. Sarı, yeşil, beyaz mermere kadar, doğa her türlü renk çeşitliliğini sunar.

Mermer klasik olarak güzel bir doğal taştır . Ancak, mermer tezgahlar çok yaygın değildir. Bunun bir nedeni soylu malzemenin yüksek maliyetidir. Mermerden yapılmış mutfak tezgahları üst fiyat segmentinde yer almaktadır. Bununla birlikte, zarif malzeme aynı zamanda hassas bir doğal üründür .
Mermer tezgahlar, gıda sağlığı acısından güvenli ve kokusuz oldukları için yiyeceklerin hazırlanması için ideal koşullar sunar. Bununla birlikte, mermer yüzeyler çizilmelere ve lekelere karşı özellikle hassastır ve bu nedenle koruyucu cila ile işlenmelidir. Gözenekli doğal taş, örneğin granitten çok daha az dirençlidir . Lekeleri önlemek için, su, meyve asidi sıçramaları veya diğer sıvılar derhal çıkarılmalıdır ve iyice silinmelidir.

Günlük mutfakların en çok tercih edilenleri arasında yer almasa da, Mermer Tezgah asil görünüme kavuşmasında mutlaklarımızın en büyük yardımcısı konumundadır. Mutfağım için paraya kıyarım, mutfakta görünüş benim için önemli diyorsanız Mermer Tezgah sizin için doğru tercih olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.