Sosyal Mutfağın Simgesi: Ada Mutfak

26-11-2020 07:18
Sosyal Mutfağın Simgesi: Ada Mutfak


Bugünün koşullarında, mutfaklar evlerin kalbi denilebilir. Modern hayatın içinde mutfak alanları yemek pişirmek ve hazırlamaktan çok daha fazlasına hizmet ediyor. Sosyalleşmenin, aile ve arkadaşlarla yemek yemenin, çay saatlerinin, mutluluk veren anıların merkez üssü sayılabilecek olan mutfakların dekorasyonlarında son yıllarda en çok dikkat çeken tasarım unsurlarının mutfak adaları olduğunu söyleyebiliriz. Ada mutfakmodelleri evin estetik ve fonksiyonel yapısında benzersiz bir akıcılık ve modernlik oluşturmayı başarıyorlar. Eğer ada tipi mutfak dekorasyonundan söz ediyorsak o zaman rahatlıkla mutfaklar evin kalbiyle, mutfak adası da mutfağın kalbidir diye tanımlayabiliriz.

Ada Mutfak

Önce tarihçeden başlayalım: Ada tipi mutfakların yaygınlaşması İkinci Dünya Savaşı sonrasında gerçekleşmiş. Savaş sonrası ev işlerine harcanan emeğin azaltılması, daha fonksiyonel ve aileler için verimli ve kullanışlı yaşam alanları ortaya çıkarılması amacıyla, kapalı kat planları yerini açık planlara bırakmaya başlamış. Tıpkı bugün ihtiyaç duyduğumuz gibi, evdeki çocuklar göz önündeyken yemek hazırlanabilen, yemek pişirme sürecinde ailenin geri kalanından izole olma gerekliliği bulunmayan açık mutfaklarla birlikte, yemek hazır olduğunda tüm ailenin etrafında toplanıp, servis ve yemek sonrası bulaşık toparlama işleminin de kolayca yapılabildiği mutfak tezgahları ortaya çıkmış. Ancak mutfak tezgahının bir uzantısı olarak tasarlanan bu tip yemek masaları yetersiz kalmış olacak ki mutfak adaları doğmuş ve giderek yaygınlaşmaya başlamış.

Ada mutfakların hemen hemen her mutfakta hem işlevsel olarak hem de estetik açıdan benzersiz değişimler yarattığı bir gerçek. Ancak çoğu insanda ada tipi mutfakların yalnızca büyük alanlarda uygulanabileceği görüşü var. Oysa bu doğru değil. Tabii çok minik mutfaklardan bahsetmiyoruz ancak bir mutfak adasına sahip olmak için illa ki çok büyük bir mutfağınızın olmasına da gerek yok. Profesyonel mutfak planlayıcıları tarafından verilen bilgilere göre sizde detaylı bir araştırma ile evinize uygun Ada Mutfak modelini bulabilirsiniz.

Bugün popülerliklerinin zirvesinde olan ada mutfaklar, estetik avantajlarının yanı sıra, daha fazla yüzey alanı, depolama potansiyeli, yemek hazırlanırken ailenin bir araya gelebilmesi ve açık planlı salonlarda dekorasyon çözümlerinin de kaynağı.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.