U Tipi Mutfaklar

26-11-2020 07:18
U Tipi Mutfaklar


U tipi mutfaklar, genellikle her eve uyum sağlayan bir yapıda olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Doğrusal bir şekilde uzanma gösteren bu mutfak tipi sayesinde depolama ihtiyacınızı kusursuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Mutfakta en önemli kurallardan biri olan altın üçgen kuralı,U tipi mutfaklar açısından vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kural sayesinde lavabonuz, ocağınız ve buzdolabınız arasında kullanıma uygun bir şekilde gerçekleştirilen boşluklar söz konusu olacaktır. Böylelikle mutfağınız daha fazla zaman geçirebileceğiniz bir yapıya büründürülecektir.

Bu mutfak tipinde tezgahlar genellikle pencere önüne yerleştirilmektedir. Bu yöntem sayesinde mutfak hem daha geniş görünür hem de yemek yaparken çevreyi izleyebilme imkanı kişiye sunulmaktadır.

U Tipi Mutfakların Avantajları

U tipi mutfaklar, kullanım açısından oldukça pratik sonuçlar doğurmaktadır. Bu tip mutfaklarda depolama problemi yaşamak oldukça zordur. Çünkü tasarım gereğince elde edilen alanda depolama kapasitesi oldukça yüksektir.

Birbirleri ile bitişik olan üç duvar bu mutfak tipinde aktif şekilde kullanılmaktadır. Bu durumda mutfağın verimliliği genellikle artış gösterirken dar mutfaklarda boğulma hissi yaşatabilir. Bu mutfakların diğer mutfak tiplerine göre daha geniş yapıya sahip olması mutfakta yemek hazırlarken işinizi kolaylaştıracaktır.

U tipi mutfaklar, genellikle diğer mutfak tiplerine göre daha planlı bir şekilde dizayn edilmektedir. Tezgah bölümü pencere önüne yerleştirilen bu mutfak tipinde yemek pişirmek için kullanılan ocak ile buzdolabı arasındaki mesafe kısa tutularak daha rahat bir şekilde yemek hazırlayabilme imkanı sunulmuştur.

U tipi mutfaklar, alan kapasitesini maksimuma ulaştırarak depolama imkanı sunmaktadır. Diğer mutfak tiplerine göre daha kullanışlı olan bu mutfak tipi sayesinde yemeklerinizi hızlıca hazırlayabilir, rahatlıkla yemek yapabilmeye başlayabilirsiniz.

U Tipi Mutfaklarda Tezgahla Birleştirilen Masa

U tipi mutfaklar, dekoratif açıdan olduğu gibi küçük alana sahip mutfaklar için de bir vazgeçilmez halini almıştır. Sağladığı depolama imkanı sayesinde mutfak materyallerinizi gönül rahatlığı ile yerleştirebilme imkanına erişirsiniz.

Ayrıca ayrı bir masaya ihtiyaç duymaksızın tezgah bölümüne eklenecek bir masa yardımı ile mutfak alanından da tasarruf edebilmeniz mümkündür. Burada yer alan küçük boşlukları depolama amacı ile kullanarak birbirinden farklı ve kullanışlı mutfaklara sahip olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.